Det krävs giltig coa­c­hlicens för att kun­na­ agera som coach p­å Svenska tävlingar.

För att vi ska kunna erbjuda bra tävlingar är det nödvändigt med en kompetent coach- och domarkår. Styrelsen har, på grund av undantagsregler från gällande internationella tävlingsregler för tävlingar på Svensk mark, beslutat att samtliga svenska coacher dvs. även innehavare av internationella coachlicenser, för att få coacha ska ha deltagit på en STU Coachutbildning. Detta gäller för samtliga STU sanktionerade tävlingar som genomförs i Sverige – alltså både avancerade och nybörjartävlingar. 

  • Ålderskravet för att få gå coachutbildning är från året man fyller 16 år.
  • Gradkravet för att få gå coachutbildning för åldrar 16 – 17 är från 4: e Gup, det är dock inget gradkrav på att gå coachutbildning från året man fyller 18 år.
  • För att sedan få gå C-klassdomarutbildning måste man inneha giltig STU coachlicens.

Coacher som saknar giltiga coachlicenser ska betala 500 kr i coachavgift per tävlingshelg till STU:s bankgiro 5135-5493 alt. Swish 1235578091. De som har en STU coachlicens men vars giltighetstid löper ut kan däremot förnya den i ett år (max två gånger, alltså två år) för 500 kr per år genom följande formulär: https://forms.gle/D5EJWKoDiT6T8wc46

En lista över STU:s behöriga coacher finns här nedan: