Ett tredje utlandsevent för poomsaelandslaget placerade en stark trupp på 30 personer i Holbæk, Danmark helgen den 6-8 april. Eventets värd Holbæk Taekwondo Klub, med en fantastisk dojang, stod för ett enormt fint mottagande vilket gjorde helgen extra speciell. Lägret är förövrigt årets sjunde läger och totalt tredje utlandsresa för truppen.

Helgen i korthet – fredag
Helgen startade med att drygt hälften av truppen anlände till Holbæk för övernattning. En gemensam middag för fredagsresenärerna fick bli startskott för en intensiv helg fylld av överraskningar. Hälften av truppen (Maria och Michael inkluderade) hade valt att övernatta i dojangen och trots att lampan släcktes sent fick alla en god natts sömn.

Helgen i korthet – lördag
10.00 inleddes helgens träning för truppen och ett nu erfaret gäng ställde upp i prydliga led. Lägret började med information om syftet och målet med helgen innan första träningsblocket startade. För att få igång puls, hjärna och lagkänslan varvades uppvärmningsövningar med lagbyggnad och teknikträning. Som alltid innehåller Finns övningar mängder av teknik, tanke och sammanhållning. Truppen bröt för lunch 12.30 och samtliga tog en promenad in till stan i ett sagolikt vårväder.

Eftermiddagsblocket startade med förflyttningsövningar som raskt övergick i fyrkantsträning innan ett längre sparkteknikpass påbörjades. En del av upplägget för helgen var att gå tillbaka och repetera mycket av vad som har tränats under läger 1-3 fast med högre intensitet, svårighetsgrad och utmaning. Landslaget applicerar ”level training” vilket innebär att vi jobbar i cykler och vid varje nytt varv ökar vi svårighetsgraden.

Sista blocket för dagen vigdes åt poomsaeträning i sekvenser tillsammans innan truppen delades upp för mer fokuserad träning. Michael och Maria jobbade med kadetter och juniorer, Finn med seniorerna och Lars med freestyletruppen, som har påbörjat arbetet med att bygga sitt nya mönster. Efter en gemensam stretch och massage avslutades kvällen strax innan 19.00 för kvällsmiddag.

Helgen i korthet – söndag
Söndagen handlade även denna gång om ”battle training”. Momentet battle-training har successivt ökats på och kan enkelt förklaras som tävlingsträning. Under träning får laget göra sina uppvärmningsprogram och förbereda tillsammans, som på tävlingar, för att sedan inför tränare och tillresta domare ”tävla” mot varandra. Momentet är viktigt då vi simulerar tävlingsmiljön där positiv stress, tävlingsnerver och lagarbete tränas till tonerna av startlistor och spellistor. Till helgens battle-traning fick även vår freestyletrupp delta på riktigt för första gången, varje halvtimme gick de upp och presenterade.

Spontan landskamp!
Den stora överraskningen för helgen var att laget fick ett rejält motstånd inför tävlingsträningen. Danmarks landslagsspelare Allan Olsen från Islev Taekwondo Klub klev in i lokalen med en trupp på tio danska spelare för att ge våra svenska krigare motstånd. I samband med att gästerna anlände ökade energin, nervositeten och viljan ett par procent till! Efter två timmars matchträning bröts träningen för en kortare lunch och fotografering med våra danska vänner innan trötta spelare laddade om för helgens sista block. Även sista tvåtimmars passet var vigt åt matchträning där varje spelare, par och lag fick med sig en sista feedback innan hemresan. I samband med sista blocket genomfördes kortare intervjuer med laget inför stundande utvecklingssamtal. Efter en sista summering av helgen städades dojangen gemensamt innan laget delade upp sig och begav sig hemåt.

”Vi lägger ännu ett läger till handlingarna och konstaterat att vi gör enorma framsteg rakt igenom och lagkänslan bara ökar för varje steg, spark och blockering vi gör tillsammans!”

Nästa uppdrag är landslagslägret i Trosa där truppen fokuserar på att förbereda sig inför Danish Open & Austrian Open.

Landslagsledningen vill därmed tacka alla tillresta spelare, föräldrar och hemmatränare för en fantastisk helg! Ett extra stort tack till Holbæk Taekwondo Klub och Bjarke Sørensen för gästfriheten!

Varma hälsningar

 

Finn, Maria, Robert, Michael och Lars.

För fler bilder följ oss på Facebook.
Jättetack till vår fantastiska fotograf Henrik Ladegaard-Pedersen. 

Kategorier: Poomsae