Efter ett kortare juluppehåll är nu verksamhetsåret igång på allvar för ”nya” poomsaelandslaget.
Redan dagen efter SM i Helsingborg satte sig landslagsledningen ner och slutförde rankingen från SM.
Hela 44 personer hade kvalat in via cuperna samt SM och någon dag senare gick kallelsen till uttagningslägret ut till truppen. När deadline hade passerat så hade 33 personer tackat ja till STUs poomsaelandslag 2019! Värt att nämna här är att 21% är nya i truppen och vi har aldrig haft så många kadetter! 2019 är ett EM-år och detta ökar givetvis våra chanser till stort deltagande och fina resultat.
Uttagningsläger till landslaget
Nästa steg för landslaget var det obligatoriska uttagningslägret där samtliga närvarade. Lägret arrangerades av Team Academy i deras fantastiska dojang i Orminge. Dojangen, arrangemanget och värdskapet från Team Academy ramade perfekt in starten av säsongen. Lägret startade redan på fredag kväll där samtliga spelare, föräldrar och hemmatränare var inbjudna till informationsmöte om 2019 och landslagets vision. Efter en dryg timme så hade organisationen, planen, ansvar presenterats. Även en kortare frågestund hans med innan laget åkte hem för ett par timmars sömn innan träningen började på allvar.
Lördagen startade med gemensam uppvärmning och teknikträning för att kontrollera nivån på gamla såväl som nya spelare. Dagen gick sedan i ett rasande tempo och när Finn till slut blåste av kvällen så hade truppen hunnit med 7 svettiga timmars träning! Kvällen avrundades med en Koreansk BBQ uppdukat av hemmaklubben i köket där nästan hela truppen deltog och njöt av grillat kött, kimchi, starka såser och många skratt. Trötta spelare och ledare rullade hemåt runt 21.00 för att ladda batterierna.
Söndagens träning startade med andningsövningar, stretch och pulshöjning. Samtidigt plockade ledningen spelarna en i taget för en kortare intervju bestående av fem frågor gällande spelarnas mål och drömmar för 2019. Söndagens träning flöt på med förberedande träning inför NM innan dojangen gemensamt städades och helgen rundades av. Ledningen vill tacka Team Academy för ett fantastiskt arrangemang och vi kommer gärna tillbaka!
Vi vill även välkomna Minji Kim som tränare för poomsae landslaget! Minji är en fantastiskt duktig tränare som verkligen kan driva på laget!
Nordiska Mästerskapen
Nu tog det inte mer än 6 dagar innan truppen sågs för andra gången i år. Landslaget använder Nordiska Mästerskapet som en värdemätare och en möjlighet att se truppen live. Vi vill dessutom stötta det nordiska samarbetet, vilket syntes även från övriga grannar som också mönstrade stora landslag. På plats på Island fanns en hel hög med VM och EM medaljörer så nivån var riktigt bra! För Sverige blev det ett historiskt bra NM. Inte nog med att vi tog en hel hög med medaljer, vi slog enormt tufft motstånd från övriga norden och blev valda till Bästa Nation på NM! Resultaten blev fina, likaså medaljerna! Komplett lista följer nedan för Sverige. Både landslag samt klubblag är listade!
Individuellt
Guld: Gustav Lelinge, Lotta Dahlqvist,
Silver: JiPyo Lim, Norah Ladegaard-Pedersen, Noel Hinder (uppflyttad från minior till kadett!), Ellen Bökman
Brons: Jonathan Eriksson, Josef Chiu
Par
Guld: Norah/Gustav, Måns/Ellen
Silver: Noel/Isabelle, Josef/Lotta
Brons: Olle/Janice
Lag
Guld: Olle/Måns/Jonathan, Alicia/Linnea/Nora
Silver: Freja/Elin/Ebba-Ling, Janice/Lisa/Cornelia
Brons: Johanna/Minji/Jennifer
Freestyle:
Guld: U17 Team (Freja, Yezi, Ebba-Ling, Jonathan, Vincent), U17 Par (Norah/Quincy), U17 Indv. (Lisa Tobiasson)
Silver: U17 Par (Vincent/Elin), U17 Indv. (Isabelle Lammers)
Utöver medaljerna så hade vi flera stakra resultat precis utanför pallen. I flera omgångar låg Sverige på medaljplats i semifinalerna men tappade någon tiondel för mycket i finalen. Sverige representerade även med tre stycken domare. Peter Nordin, Michael Brännback samt Edgard George.
Som arrangemang så fanns det lite att önska även om ansvariga på plats slet hårt för att allt skulle flyta. Avsaknaden av domarsystem för poomsaen gjorde det hela minst sagt spännande när ingen visste vem som hade vunnit innan prisutdelningen. Domarna gjorde en enorm insats och vissa hade inte ens tid för lunch. Inte optimalt alls men Nordiska var verkligen en laginsats rakt över.
Ledningen kan med det stänga uppstarten av 2019 med ett fantastiskt resultat tack vare en storstilad insats från truppen, hejarklack och hemmaklubbarna!
Nästa uppdrag är redan 9-10/2 då landslaget åker till German Open för att tävla mot ännu tuffare motstånd och årets andra landslagsläger 23-24/2, även denna gång hos Team Academy.
Följ gärna Svenska Poomsaelandslaget på facebook för att ta del av resultaten och de fantastiska bilderna som Henrik Ladegaard-Pedersen tar på laget.
Med varma hälsningar,
Finn, Michael, Lars, Maria, Minji & Robert