12-13/10 2019.

Höstens första helgläger för poomsaelandslaget gick av stapeln för fjärde gången 2019 i Team Academys regi och MUDOs fantastiska lokaler i Orminge. För första gången någonsin så hade även landslaget en ”lägersponsor” i form av MUDO. Tack vare sponsringen och stöttningen av landslaget så kunde första riktiga helglägret efter EM genomföras.

På plats fanns även stora delar av landslagstruppen till Croatian Open men också MUDOs talanglag, speciellt inbjudna till att delta under lägret. Förbundskapten Finn Buchardt var mycket positiv till det nya konceptet där ledningen bjuder in arrangerande klubbens talanglag för att träna tillsammans med landslagstruppen och detta kommer garanterat att göras fler gånger! Tillsammans med Finn så fanns även landslagstränarna Minji Kim och Michael Brännback. 

Lördag
Laget samlades i dojangen för helgens första pass som startade efter en kort introduktion och information från Finn. Passet varade 2,5 timmar och innehöll allt från repetition från tidigare läger till helt nya övningar fokuserade på kraft och andning i steg och armar. Eftermiddagens pass startade med en rejäl stretch innan fokus på sparkar stod på schemat. Nya övningar och teknisk genomgång varvades med sekvensträning från poomsaen under de följande två timmarna innan laget laddade om med en kort fruktstund inför sista passet. Lördagens tredje och sista pass handlade om poomsae och presentation. Laget jobbade hårt under sista två timmarna och energin var på topp. 

Söndag
Morgonens startade 09.00 med ett långpass fram till lunch. Teambuilding och uppvärmningslekar inledde dagen innan träningen övergick mer på sekvensträning uppdelat i åldersgrupperna. Högt tempo fram till söndagens lunch gjorde att när laget väl fick sätta tänderna i sushin så tog det inte lång stund innan maten var uppäten. Helgens sista 3-timmars pass startade med ”tävlingsuppvärmning” där laget själva fick köra igenom sina personliga tävlingsprogram innan gänget delades upp i grupper och allt fokus gick till poomsae träning med målsättning att låsa upp mer kraft. En kort paus runt 14.30 blev startskottet för helgens sista övning – force training. Under nästan 75 minuter fick laget varva intensiv poomsae med minst lika intensiva fysövningar signerade Minji och inte en muskel slank undan. När väl slutsignalen för helgen ljöd så fick laget en stund för avslappning och reflektion av helgen innan dojangen städades och laget tog farväl. Stora delar av truppen ses redan till helgen i Zagreb då Croatian Open G1 går av stapeln. 

Höstens första läger stängdes därmed med mycket lyckat resultat! Finn ser utvecklingen som sker hemma i klubbarna och vi ser verkligen fram emot höstens avslutning innan vi avslutar ett historiskt 2019. För er som är nyfikna på varför det är historiskt så är svaret att Sverige, under Finns ledning, tog sina första 4 EM medaljer någonsin (Lotta Dahlqvist, Jonathan Eriksson, Ellen Bökman & Alicia Brännback).

Nästa uppdrag blir Croatian Open innan Svenska Cupen 2 i Vänersborg går av stapeln. Croatian Open blir troligtvis årets sista utlandstävling rör truppen innan vi stänger poomsae-året. Redan nu ser ledningen på planeringen för 2020 fram till VM där bl.a. NM i Norge står på kalendern.

Slutligen så vill landslagsledningen rikta ett speciellt tack till MUDO och Team Academy för sponsringen av lägret, dojangen, det professionella arrangemanget.

Finn med landslagsledning

 

Kategorier: Poomsae