Efter ett antal dagar hemma i Sverige så har alla fantastiska intryck från VM sakta börjat sjunka in. Från ledningens sida så kan vi konstatera att VM 2018 är resultatet av nästan 18 månaders planering, jobb, träning, tävling och resande. Efter att Finn tillträdde som förbundskapten 2018 (mindre än 12 månader sedan) så har Svensk poomsae gjort några av de största framstegen under sin snart 15-åriga historia. Vi har haft stora framgångar tidigare också men inte med ett lag i denna skala. Att ha fått chansen att resa med en trupp på 20-talet spelare och totalt 44 personer med föräldrar, syskon ledning inräknat samt backningen från förbundet har verkligen gjort VM 2018 till ett historiskt sådant. Vi tog vår finaste medalj någonsin via Lotta Dahlqvists magnifika silver, vi fick en 5:e plats via Ji-Pyo Lim, vi placerade oss ”i mitten” i många av klasserna, vi debuterade med bravur i freestyle och det med debutanter i mästerskaps sammanhang.

Oavsett resultatet så är den största vinsten för Svensk poomsae den enorma lagandan vi höll genom hela resan. Oavsett klubbtillhörighet, bakgrund, erfarenhet eller tävlingsklass så var vi Sverige!

Ledningen med Finn, Maria och Michael hade enorm hjälp av spelarna som inte tävlade för dagen, föräldrar hjälpte till med kaffe, mat, vatten och transport. Vi hejade på och skrek oss hesa (halstabletter ska med på checklistan till nästa mästerskap) och vi skrattade, hurrade och fick gåshud gemensamt.

Vi skulle kunna skriva många fler rader om vilken resa vi har gjort men vi låter det sjunka in några dagar till. Avslutningsvis så måste vi tacka följande personer och företag för att ni har hjälpt oss fram till ett historiskt VM.

Rebelz – rebelz.se för leverans av våra fantastiska adidas dräkter och sponsringen av våra STU knappar!
Privab för sponsringen av t-shirts och shorts!
– SportTotal för leveransen av våra adidas overaller!
– Invite för hjälp med tryck av overaller och dräkter!
– InterSport Trollhättan för leveransen av adidas t-shirts och shorts!
– Abtin Khoshnood med STU:s styrelse för att vi får driva vår vision!

Over and out

Finn, Maria, Michael, Lars & Robert

Kategorier: Poomsae