Nu är det endast några få dagar kvar av 2018 och det är en tid av reflektion.
Vi kan se tillbaka på ett verksamhetsår för poomsaen som kan vara det mest aktiva under Svensk poomsaes historia. VI har hunnit med 9 st helgläger för truppen, 4 st freestyleläger och 2 st ”bootcamps”. Totalt har vi tränat tillsammans 24 dagar som landslag. Vi har även deltagit vid 4 internationella tävlingar som National Team of Sweden och ett mästerskap (VM). Det har varit hektiska perioder men med Finns outtröttliga driv och vilja att utveckla Sverige så har uppdraget aldrig känts tungt.
Vi kan också stänga det första av fem år i vår plan. En plan där vi ligger längre fram än vad vi trodde vid samma tidpunkt förra året. Vi ser framsteg i varje moment vi jobbar med och ärligt talat så trodde vi inte att vi skulle stå här endast 11 månader från starten av ”nya landslaget”. Skulle vi behöva välja ett område där vi har nått längst så är det i lagandan. När vi träffas, tränar, reser och tävlar som National Team of Sweden så är vi ett enat lag. Klubbtillhörighet, bakgrund och historia spelar ingen roll. Vi hejar, vi skriker och vi gläds åt framgångarna för det är gemensamt vunna strider!
När vi nu går in i 2019 så har vi ett skifte. Vi har aldrig haft så många ungdomar med i truppen och framtiden ser ljus ut! Det är idag i Europa inte många landslag som kan mönstra ett lag där merparten av truppen återfinns bland minior, kadett och juniorklasserna. Vi vet att några av våra spelare redan tillhör den absoluta Europa-eliten och med ett EM-år framför oss så vågar vi drömma om medaljer!
Även om vi har några dagar kvar av ledighet så kan vi knappt hålla oss innan vi drar igång igen. Kalendern är fortfarande under arbete och många pusselbitar ska falla på plats. Däremot så vet vi att vi startar året starkt då årets första landslagssamling går av stapeln redan 11-13 Januari följt av Nordiska Mästerskapen på Island. Även om Nordiska inte är den största tävlingen vi har så vill vi delta med en stor trupp. Vi vill främja det Nordiska samarbetet samtidigt som vi vill ge den nya truppen chansen att prova sina vingar för första gången som National Team of Sweden!
Från ledningens sida så vill vi med detta önska det utgående landslaget en fantastisk Jul och ett stort tack för ert outtröttliga slit under 2018. Vi vill också välkomna det inkommande landslaget och önska en fantastisk Jul och ett stort tack för att ni tror på vår verksamhet och vill vara med! Slutligen så vill vi tacka Abtin Khoshnood och STU för att vi får driva vår vision om Svensk poomsea framåt.
Njut av tiden tillsammans med vänner, familj och kära så ses vi starka och påfyllda i Januari!
Med vänliga hälsningar
Finn Buchardt, National Team Captain
Robert Coltelius
Maria Skovly Buchardt
Lars Wiberg
Michael Brännback
Leon Hobro
Daniel Lee
Kategorier: Poomsae