landslagsläger på Atcic gym, Tumba.

Närvarande:
SC – Sportchef Johan Berg
FK – Förbundskapten Chago Rodriguez
LT & RA – Landslagstränare & Regionsansvarig Niklas Andersson, Ahmed Talabani, Ali Chehade
Borås Tkd

Syrianska Taekwondo Akademin
Östermalms Tkd & Hapkido
Lejon Tkd
Kaidi Tkd
Wermdö Tkd
Malmö Tkd
Rei Tkd
Baekdusan Tkd
Tian Dao Tkd
Kfum Staffanstorp
Stockholm City
Kem-Joh
JSK
Wemenhögs Tkd
Kang – JE Höör
Kumgang Tkd
Chae Tkd Malmö
Toigye Tkd Höör

 

Ca 80 aktiva och ett 20 tal ledare ifrån 18 olika föreningar deltog i helgen på årets första officiella landslagssamling. Då saknades ca femton landslagsspelare som fått dispens pågrund av sjukdom eller multi EM i Bulgarien. Det höga deltagarantalet är positivt men ställde till det något då det nästa var dubbelt så många på palts än som föranmält sig.

Därför blev lokalen en aning underdimensionerad men med god vilja och gott mod från samtliga löste vi det genom att dela in deltagarna i grupper. Man hade även årets första tränarforum där klubbtränare och landslagsledningen mötes i en dialog rörande verksamheten. Klubbtränarna ställde frågor, utryckte önskemål och funderingar. Värt att nämna är då att samtliga var överens att de som inte anmäler sig till samlingarna i framtiden inte heller har rätt att delta. Det ställer till det praktiskt för alla även om det är kul att många kommer. Så ett viktigt meddelande till alla är att föranmäla sig till framtida aktiviteter.

 

Under helgen varvades praktiska övningar på både spade / mitts och väst med teori, där man b.la. hade en genomgång av de senast uppdaterade tävlingsreglerna. Under söndagen på tränarforumet berörde väldigt många frågor angående SOK och önskade ett förtydligande gällande verksamheten  generellt. Alla var överens om att ett samarbete med SOK är av ytterst vikt, diskussionen berörde organisation de sportsliga kraven för ett sådant samarbete. Det lyftes fram önskemål och ett behov av att klubbtränare får stöttning och vägledning i hur man tränar fram en världsspelare.

Det finns ett behov av en specifik grenprofil. LL har informerat om att det pågår ett gediget arbete med förbundets elitutvecklingsplan vilket b.la. innefattar att alla klubbtränare & landslagscoacher genomgår steg 1 & 2 utbildning, HLR samt akuta skador. Och att just kravprofil / prestationsanalys, utvecklingstrappa är implementerad och används för de avsedda målgrupperna. Vidare är ambitionen att under vår och höst 2020 ha fått fram en eventuell ekonomisk lösning för elitsatsningen, sponsorer mm. Förhoppningsvis faller allt på plats då SOK, RF, Para planerar en riktad gemensam elitsatsning under 2020.


LL tar med sig önskemålen och kommer under kommande vecka att ha samtal för att gå igenom samtliga punkter och därefter återkomma med svar i de fall frågor och önskemål berör sportslig karaktär. Alla frågor som berör stadgeändringar eller övrigt som inte har sportslig anknytning hänvisas till förbundsstyrelsen.