Svenska laget är nu på plats i Tashkent – Uzbekistan för Kadett VM.
Trots en del förutfattade tankar om att Tashkent inte skulle vara säkert kan vi konstatera att allt är väldigt bra organiserat och att precis alla vi träffat är otroligt vänliga. Staden är konstaterat hur säker som helst och brottslighet förekommer nästan inte alls.
Svenska laget har en egen guide som finns med hela mästerskapet.

Största utmaningen just nu är nog värmen. Temperaturen dagtid har nu legat på mellan 40-43 grader.

Idag, torsdag den 7/8 vägde Indra, Albin och Bleron in utan problem.

Svenska Kadettlandslaget:
Indra Bodén – 41kg (Soo Shim) tävlar torsdag den 8/8
Bleron Ademi – 33kg (Kumgang) tävlar torsdag den 8/8
Albin Fältman – 53kg (Soo Shim) tävlar torsdag den 8/8
Linus Vesterlund – 45kg (Soo Shim) tävlar fredag den 9/8
Kevin Brink – 61kg (Kumgang) tävlar lördag den 10/8
Niklas Andersson – Landslagscoach
Blerim Ademi – Hemmatränare

Ni som vill följa laget kan göra det via livestream på följande länk.

http://www.digital-sport-network.com/vijesti/world-taekwondo-cadet-championship-2019-live-stream/

Uppdatering resultat dag 1 :
Indra Boden går en bra match mot Mexico men förlorar tyvärr tight med 11-10. Bleron Ademi vinner sin första mot Azerbaijan med 15-10 och gör en riktigt bra match. I sin andra match förlorar han mot Uzbekistan med 17-5. Trycket från hemmapubliken i hallen var extremt, vilket gjorde matchen extra svår. Albin Fältman var seedad i sin första och fick sedan möta en grym Iranier. Albin gjorde också för många småmissar vilket ledde till förlust med 24-4. Imorgon fredag tävlar Linus Vesterlund i – 45kg och Kevin Brink väger in i – 61kg.

Rapport dag 2 :
Linus Vesterlund som tävlar i viktklass -45 mötte blev lottad mot Chinese Taipei I första. Det blev en tuff och otroligt jämn match som Linus tillslut vann med 15-14. I 2.a Matchen väntade Uzbekistan som återigen fick med sig 100-tals i publikstöd. En tuff match som Linus kontrollerade från början till slut. Vinst med 15-10. I kvartsfinalen tog det tyvärr stopp mot Ryssland med 23-14. En match som var helt jämn med siffror 14-14 fram till sista 40 sekunderna av matchen. Överlag en väldigt bra dag för Linus och Sverige. Imorgon går vår sista spelare upp på mattan. Kevin Brink kör match nummer 226 I – 61kg klassen.

Rapport dag 3:
Kevin Brink I viktklass – 61 fick möta Marocco I första matchen. Efter en otroligt jämn match blev det tyvärr förlust med 20-19.
Kevin höll ledning de första två ronderna innan han föll på målsnöret. Kevin gjorde dock en bra insats.

Nu väntar hemresa för laget där ny satsning görs mot kommande mästerskap.

Vi tackar Uzbekistan för all gästfrihet samt för allt stöd vi fått hemifrån Sverige.