Ny temporär ledning för poomsaelandslaget

STU vill härmed delge lite positiva nyheter för poomsaelandslaget. På grund av pandemin, som har påverkat verksamheten hårt, samt pågående konflikter och indragna medel har STU inte haft möjlighet att erbjuda tidigare förbundskapten Finn Buchardt en förlängning på avtalet. Finn har varit huvudansvarig för den enorma utvecklingen poomsaelandslaget har gjort och vi önskar fortsätta på inslagen bana tillsammans med Finn när situationen förhoppningsvis vänder. Vi vill se en förlängning med Finn Buchardt och arbetar aktivt för detta. Vi vill samtidigt göra allt för att verksamheten inte blir lidande och göra det möjligt att starta upp igen och förbereda inför Finns återkomst till landslaget. Därför är vi glada över att presentera följande nyhet.

T F Förbundskapten för poomsaelandslaget

Michael Brännback har efter diskussioner med styrelsen godtagit ett erbjudande att temporärt gå in som t f förbundskapten för en period av 3 månader men start 8:e mars. Michael har i samråd med styrelsen och Finn Buchardt tagit fram ett antal åtgärdspunkter med syfte att förbereda för uppstart av landslagsaktiviteten. De åtgärder som Michael ska arbeta med är:

  • Inventera aktiva spelare i Sverige
  • Upprätta och hantera intresseanmälningar för att ingå i 2021 års trupp
  • Genomföra samtal med intresserade spelar samt hemmatränare
  • Undersöka möjlighet till gemensam plattform för träning
  • Planera för öppna landslagsläger när pandemin tillåter det
  • Administrera eventuella online tävlingar som landslaget ska delta på
  • Löpande rapportera till Finn Buchardt
  • Upprätta stommen till en ledning och tränarstab inför starten av verksamheten som vi hoppas kan ske i juni.

Michaels bakgrund inom Svensk poomsae sträcker sig 17 år och Michael har varit en vital del av Finns ledning och tränarstab under 2018-2020. Värt att notera är också att senaste rankingtävling som hölls i Sverige var SM 2019, ovan angivna åtgärder är därför att delvis inventera aktiva spelare och skapa en grund för uttagning till landslagstruppen 2021.

Vi är tacksamma att Michael vill ta sig an uppdraget och önskar honom stort lycka till under kommande månaderna.