Lördagen den 20/1 arrangerades Nordiska Mästerskapen i Kyorugi och Poomsae. Finland stod som värdland och Finska Förbundet arrangerade som alltid en mycket bra tävling med hög kvalitet på hall, domare, prisbord och organisation. Till årets upplaga av NM skickade Sverige i princip hela landslaget tillsammans med nya ledningen för det första riktiga provet för laget.

Efter det flöt dagen på i rasande tempo och fantastiska prestationer varvades med medaljer till tonerna av den ljudligaste hejarklacken i hela hallen – Sveriges! Efter en lång dag kunde laget summera 2018 års Nordiska Mästerskap som en stark debut för våra nyaste talanger, ett bevis på att träning ger resultat för våra mer rutinerade och ett kvitto på den starka formen för våra mest erfarna. Vi tar med oss erfarenheter, nya idéer och en inspiration för att bygga vidare på detta fantastiska landslag! Nästa uppdrag för landslaget är samlingen 10/11-2, även denna gång hos våra vänner Wettern Taekwondo i Habo.

Landslagsledningen tackar er alla för allt hårt jobb på mattan, föräldrarna för stödet och lagkänslan vi skapade!

Resultat

Individuella klasser:

Guld: Ellen Bökman, Alicia Brännback, Lotta Dahlqvist & Josef Chiu

Silver: Ji-Pyo Lim, Lisa B Olsson, Katherine Wong

Brons: Emma Sjöberg, Simon Gustafsson

Par:

Guld: Ellen Bökman/Måns Dahlgren, Alicia Brännback/Richard Coltelius

Silver: Stass Tsoy/Rebecca Chiu, Lisa B Olsson/Ji-Pyo Lim

Lag:

Guld: Lisa Tobiasson/Ellen Bökman/Janice Jin, Simon Hofvander/Alexander Pehrman/Olle Tegner

Brons: Olivia Björck/Lava Moutou Wikenfors/Alice Gestrin Lundblad

Samtliga Svenska deltagare gjorde fantastiskt fina resultat med många avancemang från semi till final. När vi ser hur enormt nära alla är att avancera till medaljerna så inser vi vilket fantastiskt material vi har i laget! Framtiden ser ljus ut.

Kompletta laget till NM bestod av:
Kadett: Alice, Lava & Olivia
Junior: Cornelia, Ellen, Nora, Janice, Emma W, Emma S, Lisa, Simon G, Simon H, Olle, Alexander, Jesper, Måns
Senior U30: Linnea, Alicia, Jennifer, Earn, Rebecca, Stass, Richard, Zaur, Hannes
Senior U40: Katherine
Senior U50: Ji-Pyo, Lisa, Annethe
Senior U60: Josef, Lotta
Ledningen: Finn, Maria, Michael & Lars
Extra tack till Athina som gjorde en strålande insats som koordinator under dagen!

Med på plats fanns även våra fantastiska Svenska domare Abtin Khoshnood, Laban Frederiksen (Team leader matta 2) samt Piotr Hapanowicz.