Helgen 10-11:e februari arrangerades årets andra landslagssamling för poomsaelandslaget. Värd för lägret var även denna gång Wettern Taekwondo i Habo. Det höga tempot för landslaget (3:e aktiviteten sedan starten i januari) ger redan resultat och framstegen är märkbara! På plats fanns nästan hela truppen samlad under ledning av Förbundskapten Finn tillsammans med landslagstränarna och Team Manager. I samband med lägret höll även Poomsaekommittén årets första möte där framtiden för svensk poomsae stakades ut.

Lördag
Uppställning 10.00 och avspark för en dag som till stor del handlade om ben. Första passet (10.00-12.00) handlade om styrkeövningar, flexibilitet och ställningar för att förbättra explosiviteten i teknikerna. Laget kämpade fantastiskt bra och när träningen blåstes av för lunch kände nog varenda spelare av övningarna som Finn delade med sig av.

Andra passet (13.30-15.00) jobbade laget med förflyttningar mellan ställningar och hur man effektivast jobbar med balansen. Sekvenser och ”fyrkants-övningar” varvades med rena styrkemoment.
Sista passet (15.30-18.00) delades laget upp i grupper där Finn ansvarade för Senior 2 och Masters, Maria ansvarade för Junior och Senior 1 och Michael jobbade Miniorer och Kadetterna. Syftet var att jobba igenom 3 olika poomsae med fokus på detaljer i rörelserna men även ”nya” tempon i sekvenserna. Just tempon är något som blir allt mer viktigt inom modern poomsae. Dagen avslutades med gruppkort, skratt och avrundning innan laget släpptes fria för kvällsaktiviteter.

Söndag
Uppställning 09.00 och avspark för en dag som handlade om fystester och ”battle training”. Passet startade däremot lite lugnare med andningsövningar, nervstretch och en rejäl benstretch under ledning av Maria.

Efter den välbehövliga mjukstarten fick laget genomgå 5 olika fystester samt 5 sparktester som noggrant dokumenterades. Laget fick även genomgång i hur man på hemmaplan jobbar med att bygga styrka, flexibilitet samt följa upp med egna tester innan nästa läger. Även ”freestyle” test genomfördes med hoppmoment.

Efter lunch startade träningen med utdelning av landslagscertifikat vilket var ett mycket uppskattat initiativ från STU. Även SM tecken delades ut till vinnarna från SM2017 i Västerås. När träning startade handlade eftermiddagen om ”battle training” där dojangen delades upp i två tävlingsmattor och spelarna fick turas om att presentera två poomsae per omgång inför tränarna. Feedback gavs direkt och resultatet syntes omgående! Energin, viljan och poomsaen lyfte ytterligare ett par nivåer när laget hejade på varandra på mattan!

Dagen rundades av med ett informationsmöte där kommande läger, truppen till Belgian Open, material och övriga frågor togs upp innan laget ställde upp, bugade av, kramade om varandra innan trötta kroppar styrde färden hemåt.

Nu laddar laget om för Freestyle Camp #1 24/2, Landslagsläger i Vänersborg 3-4/3 och Belgian Open 17-18/3!

Tack för en fantastisk helg

/Finn, Maria, Michael, Lars och Robert


Våra fina bilder har Henrik Ladegaard-Pedersen tagit. 

Kategorier: Poomsae