Helgen 3-4:e mars gick poomsaelandslaget fjärde läger av stapeln, den här gången hos Yoksa i Vänersborg. Poomsaelandslaget har haft en fantastisk inledning på 2018 och troligtvis den mest intensiva kalendern som något svenskt poomsaelandslag har haft! Med 4 läger och 1 gemensam tävling på drygt 8 veckor så ser vi redan nu stora framsteg tack vare tränarnas insats under Finns ledning, spelarnas enormt hårda arbete, hemmaträningen, den intensiva kalender och en helt otrolig teamkänsla!

Temat för helgens läger var ställningar, förflyttningar och armtekniker utöver den numera obligatoriska ”battle training” som avrundar varje läger. Det blev även ett historiskt läger då svensk Poomsaes första freestyle lag har visat upp sig och presenterat sin första freestyle poomsae! Stort tack till Nora Hahr som lärde ut poomsaen till de i laget som var nya för freestyle. I samband med lägret, och just freestyle, presenterades den nya organisationen kring freestyle där Lars Wiberg kliver in som huvudtränare för freestyle under Finn tillsammans med Daniel Lee (tränare specialteknik) och Leon Hobro (fys & akrobatiktränare). De kommer att i team jobba med planering av freestyle aktiviteterna tillsammans med övrig ledning.

Helgen i korthet
Lördagen startade med ett fys & stretchpass där fokus låg på benstyrka och rörlighet i överkroppen. Rena styrkeövningar för explosivitet varvades med motsvarande träning för armarna. När passet blåstes av för lunch så var samtliga spelare fyllda med ny kunskap och trötta armar. Efter lunch gick träningen vidare med förflyttningsträning och sparkteknik innan sekvensträningen påbörjades. Under sista blocket för dagen skruvades tempot upp och laget delades in i grupper. Finn jobbade med Masters, Maria med U30/juniorer och Michael drillade kadetterna. Freestyle gänget tränade under Noras ledning med mål att presentera poomsaen i slutet av dagen till jubel och applåder! 19.00 rundades dagen av med eftersnack och reflektion inför söndagen.

Söndagen startade med ett 2 timmars stretchpass där flexibilitet testades och även här ser vi framsteg! Finn´s ”level-training” gör det möjligt för även de mest flexibla i laget att hitta nya sätt att stretcha sina leder. Efter stretchen väcktes kropparna igång igen med ett par härliga team-building övningar där även skrattmusklerna fick arbeta. Sista blocket innan lunch handlade allas favorit, Keumgang, där helgens förflyttningsträning testades.

Efter en kortare lunch startades lägrets sista 3-timmarsblock. Eftermiddagen handlade enbart om ”battle-traning” och spelarna fick i tur och ordning presentera poomsae inför Finn, Michael och Maria. Efter presentationen fick spelarna feedback som de jobbade med inför nästa omgång på mattan. Det som imponerar mest på oss (tränarna) är att se hur enormt hårt alla jobbar och när man efter nästan 12 timmars träning skulle kunna lägga sig i hörnet och vila så väljer laget istället att jobba, jobba och jobba lite till! Underbart! Det är precis detta som ger resultat!

Helgen, och årets fjärde läger, rundades av med att laget fick lyssna och diskutera om vikten av att ”dress like a winner” innan ett inspirerat gäng satte sig i bilarna och åkte hem.

Nästa uppdrag för landslaget är Belgian Open där en trupp på nästan 30 personer åker ner för att kriga om placeringarna! Nästa läger efter Belgian Open är ett ”utlandsläger” då vi gästar Danmark!

Avslutningsvis så vill ledningen tacka Yoksa för gästfriheten och ett fint arrangemang, alla fantastiska spelare, hemmatränare och föräldrar för att ni är med och stöttar laget, ledningen och STU i vår vision och dröm om svensk Poomsae!

Bilderna är som alltid tagna av Henrik Ladegaard-Pedersen som lyckas perfekt fånga känslan i landslaget – One Team!

Alla bilder finner ni på Poomsaelandslagets Facebook-sida. 

Kategorier: Poomsae