Freestyle Poomsae har sedan ett par år tillbaka introducerats som en tävlingsgren på bl.a. VM i Poomsae och därefter som ett tävlingskoncept ständigt utvecklats. I Sverige ligger vi för närvarande bara i startblocken och det är i den yngre generationen vi kommer att hitta dem som har förutsättningar att klara detta.

Freestyle kommer vara något STU satsar på med start i år och vi vill uppmärksamma er klubbledare på detta. Vi kommer INTE att hitta framtidens freestyleutövare endast genom att leta bland poomsaeutövare, utan här måste det till ett förutsättningslöst angreppssätt.

Klubbledare, kontakta gärna Lars Wiberg (Freestyle-coach för Svenska Taekwondolandslaget i Poomsae) på larwib@gmail.com om ni vet med er att ni har en akrobatisk talang i er klubb som skulle vara intresserad av detta. Lars har tillgång till airtrack och en gymnastikintruktör för att få till ”grunderna”.

Freestyle Poomsae kommer från och med i år att även finnas med som en gren att tävla i på våra Svenska cuper 1-3 och SM i Poomsae. Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med att delta. Mer information och specifika detaljer om hur man kan bygga ihop ett freestyle-mönster kommer publiceras inom kort.

Kategorier: Poomsae