Trosa 12/13-5

Under årets femte landslagsläger för truppen avslutades uppbyggnadsfasen med ett strålande resultat. Värd för lägret stod Trosa Taekwondo med sin fantastiskt fina träningslokal. Trosa Taekwondo med Lars Wiberg i spetsen går även i bräschen när det gäller ”freestyle” och har utrustat sig med en airtrack för akrobatik, tumbling och tricking. Just freestyle är något som många av främst de unga spelarna är nyfikna på.

Foto: Henrik Ladegaard-Pedersen

Helgen i korthet
Fredagen innebär är alltid resdag för laget men för de som anlände tidigare arrangerade Lars en tricking/tumbling-träning. Gymnastikpasset gästades av Axel från Trosagymnasterna som gav våra duktiga poomsaespelare grunderna i akrobatik. Stort tack till Lars och Axel för möjligheten att bjuda på vad som blir en stor del av poomsae i framtiden!

Lördag
Helgens träning startade med ett gemensamt teknikpass under ledning av Finn där fokus låg på att ”väcka laget” och repetera vårens nyckelpunkter. Efter en lunch i det fantastiska vädret startade lördagens fokuspass upp. Här delade ledarna på ansvaret där Michael och Maria jobbade med förflyttningar, balans och sekvensträning samtidigt som Finn och Lars genomförde utvecklingssamtal med laget. Då många tankar behövde vädras så hann bara halva truppen intervjuas under lägrets första dag. Lördagen rundades av med att Maria gick igenom sitt 7-dagarsprogram med laget för att ge alla ett grundprogram med fokus på flexibilitet, styrka och kondition. En mycket lyckad dag där vi verkligen ser resultaten av landslagets gemensamma träning men framförallt det arbetet spelarna göra hemma i klubbarna. 

Grillbuffé i världsklass!
Då i princip hela laget bodde antingen i dojangen eller på vandrarhemmet i Trosa så hade en grupp föräldrar bestämt sig för att arrangera en grillmiddag för laget. Strax innan åtta samlades hela truppen på vandrarhemmet för en helt magnifik grillmiddag som föräldrarna hade lagat till. En rakt igenom fantastisk dag med en härlig avslutning i försommarvärme!

Söndag
Lägrets andra dag fokuserade på presentation samt de sista intervjuerna. Även denna gång tog Maria och Michael träningen medans Lars och Finn avslutade samtalen. Laget fick chans att prova in och utgångar på mattan, starter och avslut, likaså par & lagövningar där ”mentala synken” sattes i centrum. Efter lunch gick sista tretimmars-passet igång med samtliga tränare tillbaka på mattan och som alltid avslutas lägret med ”battle-training” med feedback. Likt lägret i Danmark i april presenterade även freestyle mix-teamet poomsae för övriga i laget till högt jubel och applåder! Efter en gemensam stretch och massage rundades ännu ett härligt landslagsläger av med information om kommande tävlingar, sommarläger och VM-uttagningarna.

Vi tackar alla tillresta, föräldrar, arrangörer och hejarklack för en strålande insats under helgen.

Tävlingssäsongen avrundas

Sista uppdragen för landslaget innan sommarperioden startar upp blir Danish Open 26/5 samt Austrian Open (G-klass) 2-3/6. Sommarläger planeras för fullt och laget kommer att få varva badkläder med doboks för att vara i bästa tänkbara form inför stundande svensk tävlingssäsong och VM.

Som alltid så fanns Henrik Ladegaard-Pedersen på plats för att föreviga träningen med sin kamera. Besök gärna Poomsaelandslagets officiella sida på Facebook för att ta del av Henriks bilder.

Varmaste hälsingarna

Finn, Maria, Michael, Robert och Lars

Kategorier: Poomsae