Årets 8:e landslagsläger för poomsaetruppen genomfördes under den gångna helgen hos Baekdusan i Lomma. En trupp på 25 personer reste ner till lägret för vad som skulle bli totalt 14 timmars träning med ett helt nytt moment.

Helgen i korthet:

Lördagens pass handlade om att repetera övningar från tidigare läger fast på en mycket högre nivå. Högt tempo, många repetitioner och effektiva pauser gjorde att redan efter ett par timmars träning handlade det mer om vilja och ”pannben” än något annat. Det återkommande momentet ”sekvensträning” plockades även upp en nivå. Där laget tidigare jobbat med kortare sekvenser handlade det denna gång om att ta större delar ur poomsaen och gå på maximal styrka. Efter en välbehövlig paus inleddes lördagens sista pass med kompletta mönster, även denna gång med full kraft. Innan träningen avslutades för kvällen fick laget information om kommande aktiviteter men framförallt söndagens schema. Den stora överraskningen var att söndagens första pass handlade om att träna huvudet och inte kroppen. Tack vare ett stort arbete från Michael och Abtin så kunde ledningen stolt bjuda på en föreläsning av mentala tränaren Tommy Davidovic. Tommy fanns på plats för att prata med laget om vikten av att förstå och jobba med mentala träningen. Kvällen avrundades med att truppen samlades för en gemensam middag i Lomma.

Söndagen startade på Scandic Star i Lund med att trötta men nyfikna spelare anlände till hotellet för att lyssna på föreläsningen. Under 3 timmar fick laget ta del av Tommys fantastiska kunskap inom ämnet mental träning. Praktiska övningar varvades med intressanta diskussioner om hur man som spelare egentligen tänker och ser på sig själv. Alla fick med sig något att tänka på och även hemläxa hur man ska träna mentala delen som blir allt mer viktig för högpresterande atleter.

Efter en paus för lunch samlades laget återigen hos Baekdusan för helgens sista block. Nu skruvades tempot och volymen upp för helgens sista två pass. Hård fys, hårda tekniker och maximal prestation stod på schemat och när dammet la sig strax innan halv fem fanns det inte mycket energi kvar hos truppen. Det är fantastiskt att se hur laget peppar varandra, kämpar till sista droppen och tar sig igenom Finns ”superforcetraining” med flaggan i topp!

Efter en sista samling och pratstund tog laget farväl av varandra efter årets åttonde landslagsläger.

Laget ses snart igen då årets nionde läger går av stapeln redan om 14 dagar efter Svenska Cupen 1.

Ledningen och truppen vill tacka Baekdusan för ett fint värdskap och Lomma Taekwondoklubb för att vi med kort varsel kunde låna dojangen några timmar.

Ta del av landslaget i fantastiska bilder tagna av Henrik Ladegaard-Pedersen på truppens officiella facebook sida: www.facebook.com/nationalpoomsaeteamofsweden

Kategorier: Poomsae