Poomsae VM – dag 5

Då var VM äntligen igång och arenan bokstavligen kokade över av förväntan!  Prick 08.30 startade första klasserna och Sverige fanns på plats redan i första gruppen. Simon gjorde VM-debut i junior herr individuell och svenska klacken hördes över hela hallen! Tyvärr räckte det inte riktigt fram till nästa omgång detta VM men vilken debut!
Nästa på tur var Josef i U60 klassen och en fokuserade och lugn Josef äntrade mattan.  Josef slutade på en fin 6:e plats i sin grupp och laddar nu om för start i Par över 30 på lördag.
Sist men inte minst skrev Linnea ett stycke Svensk poomsae-historia med Sveriges första VM-start i freestyle! I ett startfält med dubbla VM-mästare så var motståndet minst sagt tufft men Linnea höll emot! En fin debut och mersmak inför framtiden gör att vi kommer att definitivt se mer Svensk freestyle i framtiden!
Dagen avslutades med officiell öppning av VM med uppvisningar, presentation av nationerna och tal av WTs ordförande Dr Choue mfl.
Vi stänger därmed VMs första dag med fina resultat och ett bevis på att Svensk poomsae är på framfart!