Team Swedish Challengers International Summer Camp, 2019

2019.07.27
Alla deltagare kom glada med tåg till Hyllie station där resan sedan fortsatte 1100km till Friedrichshafen i södra Tyskland och deltagande på internationellt sommar Camp.

På årets läger deltar nästan 200 spelare och ledare ifrån totalt 17 länder, b.la Tyskland, Sverige, Österike, Sweiz, USA, Lättland, Litauen, Ryssland, Benin, Burkinafasso, Lessoto, Senegal, Niger, Tunisien, Ukraina, Luxenburg, Italien.Chaufförerna Jörgen och Peter tog vid ratten av varsin minibuss med Johan och Corina som kartläsare. Resan gick via Danmark sen vidare Rödby / Puttgarden vidare ner mot slutdestination. En resa som tog totalt 12.5h.

Denna gång har vi hyrt in laget på ett hostel, en sovsal med 10 bäddar åt killarna och en sovsal med 8 bäddar åt tjejerna. Dessvärre hade föregående hyresgäst inte checkat ut i tid och när vi väl fick tillgång till våra rum 3h försent upptäckte vi att någon stulit med sig de portabla air-condition som enligt ägaren funnits i varje sovsal.

Det kommer att bli en varm natt……..

Efter in-check blev det dags för veckans första pass. Inte mindre än 200 deltagare med olympiska spelare ifrån flera länder finns på plats.

Våra taggade svenska ungdomar kunde knappt lägga band på sig och tog direkt täten under uppvärmningen och fortsatte så igenom hela passet. Vi ledare  har under kvällen fått åtskilja komplimanger ifrån andra coacher och nationsansvariga på palts, över hur duktiga våra svenska ungdomar är både gällande teknik och vilja att utvecklas. Detta är naturligtvis oerhört glädjande för oss ledare på plats och för allas tränare hemma i Sverige.

Något även vi ledare har reflekterat över är just hur sammanhållningen och relationerna med tiden har stärkts i laget, vilket är extra roligt för oss ledare samt projektet i sig, då gruppdynamik och sammanhållning är en av grundpelarna i projektet.


”Talang vinner matcher, men samarbete och laganda vinner turneringar och medaljer” – Michael Jordan


Laget avslutade kvällen med en gemensam middag och genomgåg av morgondagens och kommande veckans aktiviteter.

2019.07.28


Tidig morgon, iväg 08.00 för frukost i hallen innan träningen drar igång med första passet kl 10- 12.