Verksamhetsåret avslutades med SM som gick av stapeln i Borlänge den 7-8 december. Det var en fantastisk tävlingshelg med arrangemang i världsklass där 60 funktionärer från arrangörsföreningen Dala Taekwondo Akademi, tillsammans med rutinerade tekniker för Daedo, Taekoplan och reStrike IVR samt ett bra domarlag bidrog till att få det till en oförglömlig tävlingshelg som ett bra avslut på året. 297 tävlande var anmälda i Kyorugi som avgjordes på fem mattor lördagen den 7 december. Poomsaetävlingen med 147 startande avgjordes på två mattor söndagen den 8 december. Gustav Norén sjöng in tävlingarna i Maserhallen med nationalsången före tävlingsstarten kl. 09:00, lördagens tävling avslutades före kl. 18:00 och söndagens tävling före kl. 16:00.

Domarkårens aktiva A-domare uppmärksammades i samband med lördagens tävling genom att erhålla priset som bästa domare, ett välförtjänt pris som utdelades stolt av Domarkommitténs ordförande. Samtliga kommer att representera Sverige på Nordiska Mästerskapen i Oslo lördagen den 18 januari. Under söndagens Poomasetävling uppmärksammades Lotta Dahlqvist, Ellen Bökman, Jonathan Eriksson och Alicia Brännback för att under året ha vunnit mästerskapsmedaljer.

Under lördagens tävling utdelades förutom medaljer och SM-tecken till berörda även följande priser:

Bästa klubbpriser 1:a, 2:a och 3:e bästa klubb (Soo shim, Malmö Taekwondo, Taekyon)
Bästa fighter minior, dam och herr
Bästa fighter kadett, dam och herr
Bästa fighter junior, dam och herr
Bästa fighter senior, dam och herr

Under söndagens tävling utdelades förutom medaljer och SM-tecken till berörda även följande priser:

Bästa klubbpriser för 1:a, 2:a och 3:e bästa klubb (Team Academy, Poomsae Team Elite, Baekdusan Taekwondoklubb)
Bästa utförande dam (Alicia Brännback)
Bästa utförande herr (Måns Dahlgren)