Hej.

Inför 2021 och den nystarten av poomsaelandslaget som Michael Brännback (tf Förbundskapten) påbörjar så finns nu behovet nu att se på hur en landslagstrupp kan tas ut. Faktum är att poomsaen har inte haft en rankingtävling sedan SM 2019 i december. Det finns med andra ord ingen aktuell lista över de svenska spelarna som är aktiva och som har ambition om att ingå i landslagstruppen. Därför kräver omständigheterna att vi tänker nytt i stället för att bara vänta ut pandemin. 

Därför har följande tagits fram av landslagsledningen tillsammans och i samråd med STU:s styrelse. 

Landslaget 2021

Under april månad skickas en intresseförfrågan ut till samtliga svenska klubbar och deras medlemmar med erbjudande om att delta i uttagningen till 2021 års trupp. Länk till anmälan finner ni längst ner på sidan.

Anmälan riktar sig till er som:

  • Fyller minst 12 år under 2022
  • Är dokumenterat aktiva inom tävlingspoomsae med minst 2 års erfarenhet av tävlingar varav 1 år ska vara på svartbältesnivå. Internationell erfarenhet (G-klass) är meriterande. Undantaget är freestyle och para. 
  • Är medlem i en förening ansluten till STU
  • Innehar minst 1 poom/dan med Kukkwion certifikat
  • Innehar GAL licens
  • Innehar svenskt medborgarskap 
  • Drömmer om att stå på en mästerskapsmatta

Processen

25:e april: Deadline för intresseanmälan att delta i uttagningen.

30:e april: Kalender samt kallelse till regionala samlingar skickas ut till de som har anmält intresse.

Maj/juni: Landslagsledningen planerar att genomföra 3 st landslagssamlingar där de som har anmält sig får chansen att träna för landslagstränare. I samband med lägren genomförs gemensam träning, intervjuer och videoinspelning. Lägren beräknas gå över 1 dag med strikt max antal platser och samt att vi håller strikta restriktioner.

Juni: Den slutliga truppen presenteras

Juli/augusti: planerade sommarläger

Vi kommer givetvis att respektera personer som inte kan eller vill delta vid lägren p.g.a. pandemin.

Kom ihåg att:

Uttagningen är förhoppningsvis en engångsföreteelse då STU planerar att genomföra elitserien under hösten 2021. Det innebär att om man inte kan delta i uttagningen eller blir uttagen till 2021 så finns chansen inför 2022 att ingå i truppen via ordinarie rankingtävlingar.

Slutligen så vill vi påminna om att de som blir uttagna till landslagstruppen behöver lägga mycket tid på sin träning och aktivt jobba med sina hemmatränare och landslagstränare. Räkna med att även delta på utvalda onlinetävlingar under 2021, elitserie och eventuella utlandstävlingar om pandemin tillåter det.

Vi är dock flexibla med tanke på rådande omständigheter och ser 2021 som en nystart och inte bara en fortsättning. 

Verkar det intressant?
Klicka på nedan länk för att göra en intresseanmälan.

https://forms.gle/ZtpQXTrV4kBWE3DYA

Med vänlig hälsning

Tf Förbundskapten Michael Brännback

Kategorier: Poomsae