Ett starkt domarlag från STU deltog på 1st Poomsae Referee Technical Training Program samt International Referee Seminar och International Referee Refresher Course i Poomsae och Kyorugi i Paris 29 oktober-6 november 2022.

Den 29-30 oktober gick 1st Poomsae Referee Technical Training Program av stapeln där deltagarna under två intensiva dagar fick gå igenom och träna på samtliga Poomsae (mönster) från Taegeuk Sam Jang till Poomsae Hansu. Det var en mycket givande och nyttig helg och de svenska deltagarna tar hem kunskapen till Sverige.

Från Sverige deltog:

Reza Abrishami

Abtin Khoshnood

Laban Frederiksen

Därefter ägde Internationell Domarutbildning i Poomsae rum. Under tre dagar utbildades domarna i Poomsae-regelverket och hur poängsättning sker. Utbildningen avslutades med teoretiska och praktiska prov.

Från Sverige deltog:

Reza Abrishami (refresher)

Abtin Khoshnood (seminar)

Shahd Kiani (seminar)

Laban Frederiksen (refresher)

Michael Brännback (seminar)

Edgard George (seminar)

Slutligen genomfördes Internationell Domarutbildning i Kyorugi som bestod av fyra dagars såväl teoretiska som praktiska moment och prov. Deltagarna utbildades i regelverket och gick igenom olika scenarier.

Från Sverige deltog:

Reza Abrishami (refresher)

Mohammad Fouad Atié (refresher)

Michel Zeidan (refresher)

Ahmed Talabani (refresher)

Yasamin Taheri (seminar)

Hassan Nesajer (seminar – omförsök från Azerbajdzjan)

Vi önskar alla deltagare stort lycka till!

Övriga individer som är aktiva och verksamma i Sverige och som deltog på utbildningen har inte haft STU:s godkännande, utan representerat andra länder/förbund.