Enligt WT:s regler måste alla de som tävlar nationellt och internationellt ha en Global Athlete License (GAL). Detta gäller även alla utövare i Sverige.

Från och med 1 juni 2018 är det för alla avancerade (rött bälte och uppåt) obligatoriskt att ha GAL-licens för att kunna delta på aktiviteter sanktionerade eller arrangerade av STU (t.ex. tävlingar, utbildningar, läger m.m.). Således kommer Taekwondopass för avancerade inte längre att accepteras från och med 1 juni 2018.

För nybörjare kommer detta gälla från och med 1 augusti 2018. Då måste även samtliga nybörjare ha GAL-licenser för att kunna delta på aktiviteter sanktionerade eller arrangerade av STU (t.ex. tävlingar, utbildningar, läger m.m.). Således kommer Taekwondopass för nybörjare inte längre att accepteras från och med 1 augusti 2018. Därmed kommer Taekwondopassen helt att försvinna och i stället ersättas med GAL-licenser.

All GAL-administration sköts av föreningarna via https://worldtkd.simplycompete.comI varje förening utses en administratör som kan lägga till, förnya, ta bort m.m. medlemmar. Det är även föreningarna som numera betalar för licenserna direkt i systemet med betalkort. Dock skickas korten till kansliet som sedan distribuerar vidare till föreningarna.

Vänligen observera att ni måste be era utövare att logga in samt godkänna ”Waivers” som finns på Simply compete. Annars kan licenserna inte godkännas. 

Enda sättet för enskilda klubbar att ansöka om nya licenser eller förnya gamla licenser är att er egen förening har en administratörslicens. Varje medlem måste ha en unik e-postadress. Det innebär att man inte kan använda en och samma e-mailadress för flera utövare.

Om ni vill bli admin för er klubb, vänligen be er förenings ordförande att mejla till info@stuswe.se. För närvarande är det WT som lägger in administratörerna för varje förening, så var ute i god tid. 

Om er förening inte finns med i GMS (Global Membership System) vänligen fyll i detta formulär och skicka det ifyllt till info@stuswe.seNew Clubs to be added

Samtidigt ska ni fylla i denna blankett tillsammans med begärda dokument och bilder för att lägga till en admin: GAL-ansökan

Följ anvisningarna här för att få reda på vilka dokument och bilder som krävs för att kunna bli admin i en ny förening: STU Procedur för ansökan om GAL

Genom det här dokumentet hittar ni mer information om hur ni lägger till och förnyar era medlemmar etc.: Swedish Taekwondo Union GMS Club Administrators cover letter

Administratörerna kan även anmäla utövare till olika tävlingar via Simply Compete.