Med anledning av regeringens pressträff idag den 5 januari 2022, vill vi meddela följande.


Smittspridningen ökar snabbt såväl i Sverige som i grannländerna. Det är ett stort antal personer som smittas varje dag. I Sverige görs bedömningen att smittan och belastningen på vården fortsätter öka och kulmen kommer att nå sin topp inom några veckor. Tävlingen skulle genomföras inom den period då smittan och belastning på sjukvården kommer vara som högst.


Vidare kan noteras att 60 tävlanden (varav 56 från våra grannländer) av totalt 279 anmälda i Kyorugi och ett flertal i Poomsae har ännu inte betalt sina anmälningsavgifter. Det är osäkert om de som inte har betalat kommer att delta. Det kan vi inte räkna med. Därtill får vi räkna med att flertalet av de som anmält sig och betalat kan visa sig ha symptom närmare tävlingen och därför inte kan resa eller delta. Detta gör att flera klasser kan bli lidande eller strukna på grund av för få eller inga tävlande.


Med hänsyn till dessa omständigheter och med omtanke för tävlande, coacher, domare, publik och funktionärers säkerhet och hälsa, har vi idag beslutat att det tyvärr inte är möjligt att genomföra tävlingen på planerat datum i januari 2022. NM kommer därför att flyttas fram till helgen 4–5 juni 2022.


Anmälan öppnar igen i april månad och då ges möjligheten till fler tävlande att anmäla sig till de Nordiska Mästerskapen i Taekwondo 2022. Eventuella ändringar kan också ske under denna tidsperiod.

OC NM 2022